Kees Ontwerpt

Status: Vergunningsfase

Wat is GreenHuus?

Na bijna 5 jaar van ontwikkeling gaat GreenHuus 1.0 dit jaar het licht zien. GreenHuus is een verplaatsbaar ecolodge hotel. Zij wordt geplaatst midden in de natuur zonder haar te schaden en zal met haar plek een symbiose aangaan. Zij geeft de gebruiker de ultieme natuurbeleving zonder in te boeten op comfort.


GreenHuus is ontworpen volgens de cradle to cradle (C2C) principes , afval is voedsel, en gemaakt van biobased materialen. Zij is 100% natuurlijk en CO2 negatief. De toegepaste bouwmaterialen worden binnen een straal van 50 km. verkregen. Zo gaan wij zelf vezelhennep op Goeree Overflakkee telen voor haar isolatie en plaatmateriaal. Daarnaast is zij volledig zelfvoorzienend (autarkisch) in haar energie, water & afval. Water komt uit de hemel, energie van de zon, haar afval kan hergebruikt worden. Door haar autarkische technieken kan zij dus overal staan zelfs zonder infrastructuur. GreenHuus wordt duurzaam en MVO gefaciliteerd en heeft een sterke lokale binding. GreenHuus is ook met haar businesscase een circulair product en past naadloos binnen de eco2 gedachte. Hierin gaan ecologie & economie hand in hand. Circulair bouwen & ontwikkelen is gericht op een minimaal gebruik en hergebruik van grondstoffen, producten en goederen. De circulaire economie draait om het slim gebruiken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze oneindig hergebruikt of gereproduceerd kunnen worden. Voor gebouwen betekent ‘circulair’ bijvoorbeeld dat materialen niet alleen hergebruikt worden, maar ook dat het gebouw ‘flexibel’ ingezet kan worden.

Met de kennis van GreenHuus worden op dit moment ook 'gewone' compacte woningen ontwikkeld waaruit blijkt dat de GreenHuus principes breed inzetbaar zijn. Dit jaar ontwikkelen wij ons eerste pilot-project op de Kabbelaarsbank, op de scheiding van Zuid Holland & Zeeland.

 

Wat is het innovatieve karakter van GreenHuus?

  • Verplaatsbaar.
  • C2C & biobased.
  • Autarkisch , dus overal plaatsbaar.
  • Lokaal.
  • CO2 negatief.

 

GreenHuus in Concept House Village

Het casco van GreenHuus wordt gebouwd van een combinatie van hout & papier. Het materiaal zal in Concept House Village op brandveiligheid, duurzaamheid, stabiliteit en bouwfysische eigenschappen getest en mogelijk verbeterd worden. Eerst theoretisch en dan in de praktijk.

De eerste testen bij de Universiteit Wageningen hebben aangetoond dat het materiaal goed zal scoren op het gebied van warmteweerstand. In Concept House Village zullen de grenzen van dit  materiaal worden opgezocht en gekeken worden naar de praktische mogelijkheden met dit materiaal.

Meer informatie over Greenhuus vindt u op de website:

http://www.greenhuus.nl

 

Bekijk hier een korte animatie van het Greenhuus: